logo apat

LA FIRA PROFESSIONAL DE L'ALIMENTACIÓ I LA GASTRONOMIA CATALANA

VISITA FIRA ÀPAT

El 10, 11 i 12 de maig a Reus podràs tornar a gaudir de la fira de l’alimentació catalana. Tres dies d’esdeveniment on els professionals de l’alimentació catalana podreu trobar una àmplia varietat de producte de proximitat, activitats, showcooking… i moltes coses més.

HORARI:

Dissabte 10: 13 a 20h

Diumenge 11 d’octubre: 11h a 16h

Dilluns 12: 11h a 19h

QUÈ TROBARÀS A FIRA ÀPAT?

01

Productes de proximitat

Vins, formatges, peix, embotits, arròs, oli,… i molts més.

02

Showcookings i degustacions

Showcookings i degustacions de productes.

03

Darreres tendències en gastronomia

Darreres tendències en gastronomia i alimentació.

04

Speed networking

Speed networking amb grans empreses del sector.

ENTRADES...

Descobreix els productes de proximitat més innovadors, aprèn dels millors xefs i degusta aliments deliciosos.

Les entrades per a professionals de l’alimentació i la gastronomia catalana són GRATUÏTES.

PROGRAMA

Programa de l’edició anterior, próximament publicarem el programa de Fira Àpat Costa Daurada i Terres de l’Ebre 2025.

ACTIVITATS

 

ACTIVITATS ZONA OEST

Activitats dissabte

🔆Explicació del procés de produir licor i destil·lació – Cirera de Vilalba i la destil·leria dels Ports (15.00 – 16.00)

Aprèn com es produeix aquest licor artesanal, des de la selecció de les cireres fins al procés de destil·lació. A més, podràs gaudir d’un tastet exclusiu per conèixer-ne tot el sabor. Una experiència única per als amants de la gastronomia!

🔆Xerrada de plantes aromàtiques com a font de salut – Aromik (17.00 – 18.00)

Descobreix com les plantes aromàtiques i medicinals poden millorar la teva qualitat de vida. En aquesta xerrada aprendràs a reconèixer plantes del nostre entorn, a utilitzar-les de manera segura i a identificar-ne els principis actius per tractar dolències quotidianes. Gaudeix d’una salut plena amb l’ajuda de la natura, incloent una degustació gratuïta!

🔆Aliments de proximitat, la clau per a una nutrició cel·lular òptima i una microbiota saludable – Eemindful (18.00-19.00)

Esbrina com els aliments de proximitat poden millorar la teva salut a nivell cel·lular i afavorir una microbiota intestinal saludable. El nutricionista Eugeni V. Holz explicarà com una dieta basada en productes locals optimitza la digestió, enforteix el sistema immunològic i promou un benestar integral. Aprèn com les teves eleccions alimentàries poden tenir un impacte positiu directe en el teu cos i la teva salut.

🔆Del bosc a la teva taula – Cienporcel (19.00 – 20.00)

Explora com la cria extensiva proporciona una carn de qualitat superior, tant a nivell nutricional com organolèptic. Aquesta activitat inclou una explicació detallada del procés artesanal i tradicional que fa únics els embotits de Cienporcel, seguint un mètode que els diferencia del porc convencional. A més, podràs gaudir d’una degustació de tres plats freds amb embotits, carns curades i altres productes elaborats de manera sostenible. Un viatge del bosc a la teva taula!

Activitats diumenge

🔆Explicació i degustació de la llonganissa de Tous – Llonganissa de Tous (12.00 – 13.00)

Endinsa’t en les propietats i característiques úniques de la llonganissa de Tous amb una explicació detallada del seu procés d’elaboració tradicional. L’activitat finalitzarà amb una degustació d’aquest producte artesanal per gaudir-ne plenament.

🔆 Degustació i història de dos pastissos de formatge sense gluten – Chica cheescake (13.00 – 14.00)

Descobreix la història de Chica Cheesecake, una empresa compromesa amb l’elaboració de pastissos sense gluten. Gaudeix d’una degustació especial de dues de les seves delicioses varietats de pastís de formatge.

🔆Showcooking exclusiu amb el xef Ricard Gil – Cargols d’Aliste (15.00 – 16.00)

Endinsa’t en l’art de preparar deliciosos plats amb cargols de la mà del xef Ricard Gil. Gaudeix d’una experiència gastronòmica única on aprendràs a cuinar receptes tradicionals i creatives amb aquest ingredient especial. No t’ho perdis!

🔆La tendència cap als vins naturals – Suc Suc (16-00 – 17.00)

Explora el fascinant món dels vins naturals i descobreix per què estan guanyant popularitat. Amb Suc Suc, aprendràs sobre els processos d’elaboració autèntics i sostenibles que fan d’aquests vins una opció única i respectuosa amb el medi ambient. Una experiència per a tots els amants del vi!

🔆Velocitat en estat pur per a no fer esperar als teus clients amb el xef Jaume Subires – Tecnifrio Garrido (17.00 – 18.00)

Descobreix com l’Oracle de Lainox pot convertir-se en un forn d’alta velocitat per oferir als teus clients plats preparats en qüestió de segons. Gràcies al seu disseny Plug & Play, l’Oracle es pot instal·lar en qualsevol lloc sense necessitat d’un sistema d’extracció. No perdis l’oportunitat d’aprendre a maximitzar l’eficiència a la cuina!

Activitats dilluns

🔆 Pans artesans de massa mare i coques de forner dolces i salades – Gremi de Flequers de província de Barcelona (12.00 – 13.00)

A càrrec de Mari Cruz Baron, subdirectora de la Baking School Barcelona Sabadell, coneixeràs les noves tendències en el món del pa amb elaboracions de diversos cereals. Els assistents podran gaudir d’una degustació dels pans presentats, incloent pa de campanya, focaccia italiana i coca de forner. Una experiència deliciosa per als amants del bon pa!

ACTIVITATS ZONA PARC A TAULA

Activitats dissabte

🔆Aprèn a elaborar massa mare – Pa de Kilo (13.30 – 14.00)

Els participants descobriran el procés d’elaboració de massa mare, un ingredient clau per fer pans artesanals amb una textura i sabor excepcionals. S’ensenyaran tècniques bàsiques i secrets per aconseguir una massa perfecta i saludable.

🔆 Croqtones a tota hora (15.30 – 16.00)

L’Elaboració de croquetes en diverses variants, perfectes per a qualsevol moment del dia. Els assistents aprendran a preparar farcits deliciosos i a aconseguir la textura ideal per fer unes croquetes cruixents.

🔆La Bomboneria – Lluc Crusellas (16.30 – 17.00)

Els participants es submergeran en l’art de fer bombons. Aprendran sobre diferents tècniques de confecció i decoració, així com a treballar amb ingredients de qualitat per crear deliciosos dolços personalitzats.

Activitats diumenge

🔆Beguda energètica amb aportació de greixos saludables i antioxidants naturals amb Ramón Espígol – Salar d’Arbúcies (12.30 – 13.00)

Aprendran a preparar una beguda energètica que combina greixos saludables i antioxidants naturals. Ramón Espígol compartirà els secrets per elaborar aquesta refrescant i nutritiva recepta que potencia l’energia i el benestar.

🔆 Què són els fermentats? Beneficis i usos a la cuina – Sants Ferments (13.30 – 14.00)

Aquesta activitat introdueix els participants al món dels aliments fermentats. S’explicaran els seus beneficis per la salut i com incorporar-los a la cuina diària, millorant plats amb sabors únics i nutritius.

🔆Com elaborar un panettone de màxima qualitat – Vallflorida Xocolaters (15.30 – 16.00)

Els assistents descobriran el procés d’elaboració d’un panettone de qualitat superior. Aprendran tècniques clau per aconseguir una textura esponjosa i un sabor inconfusible, treballant amb ingredients selectes.

🔆Aprèn a decorar un pastís – Pasteleria Gabriela (16.30 – 17.00)

Aquesta activitat està dissenyada per ensenyar als participants les tècniques de decoració de pastissos. S’exploraran diverses maneres de crear dissenys atractius, des de l’ús de fondant fins a la creació de flors de sucre, per fer que els pastissos siguin realment especials.

Activitats dilluns

🔆Arrossada – El Chef Vasco (13.15 – 14.00)

Servei de tapes de paella a la Fira APAT, amb opcions de paella de marisc, mixta a la catalana (pollastre, bolets i llonganissa) i una varietat vegetariana amb verdures de temporada. Les tapes s’oferiran en envasos ecològics de bambú, proporcionant una experiència autèntica de la gastronomia catalana per a 150-200 persones.

TALLERS

Tallers dissabte

🔆Taller demostratiu de la famosa crepe brasilera 100% sense gluten – Manioca Gluten Free (13.15 – 14.00)

En aquest taller, ens submergirem en l’encantador món de la tapioca, un ingredient versàtil que ha guanyat popularitat global. Aprendrem sobre els beneficis nutricionals i les propietats úniques de la tapioca, que la converteixen en una opció ideal per a una alimentació saludable i lliure de gluten. Aquest taller està dissenyat especialment per a aquells que busquen explorar noves opcions gastronòmiques, aprenent a preparar delicioses crepes brasilenques que sorprendran els teus convidats. No t’ho perdis!

🔆 Dumplings: ingredients y tècniques a impartir – Dr. Zhang (15.15 – 16.00)

🔆Tast de ratafies de sobretaula – Sobirana cooperativa (16.15 – 17.00)

Introdueix-te al fascinant univers de la ratafia, el licor tradicional per antonomàsia de Catalunya, de la mà de Sobirana Cooperativa, elaboradors d’aquest emblemàtic licor a Santa Coloma de Farners, la capital mundial de la ratafia. En aquest tast, descobriràs els secrets d’elaboració d’aquest licor artesanal i gaudiràs d’una experiència sensorial única amb diferents varietats de ratafies. Uneix-te a nosaltres i celebra la tradició catalana amb cada got!

🔆Menja i respira sa: Aromateràpia – Instituto ESB (17.15 – 18.00)

En aquest taller, explorarem sensorialment diversos olis essencials obtinguts de plantes aromàtiques, que no només tenen usos alimentaris, sinó que també ajuden a crear atmosferes agradables i saludables en establiments alimentaris. Coneixerem les seves propietats i indicacions, així com formes senzilles d’utilitzar-los. A més, sortejarem entre els assistents un kit de 6 olis essencials bio i un llibre d’aromateràpia de l’autor. No et perdis aquesta oportunitat de connectar amb la natura a través de l’aromateràpia!

Tallers diumenge

🔆Concurs del millor pa de pagès sense gluten – ACC (12.15 – 13.00)

El concurs reuneix obradors acreditats per l’Associació de Celíacs amb l’objectiu de valoritzar el pa de pagès sense gluten i reconèixer l’esforç dels obradors que treballen en la seva elaboració segura per a persones celíacas. Els participants s’esforcen per aconseguir el millor gust i esponjositat. El jurat està format per representants de la IGP Pa de Pagès Català, el Gremi de Flequers de Província de Barcelona, un assessor internacional de forneria, una influencer del món Gluten Free i un membre de l’Associació Celíacs de Catalunya.

🔆Taller d’AOVE d’Olímpia (amb IGP) a Micenas – Ad Olivetum (13.15 – 14.00)

Participa en un taller de cata i maridatge de dos olis d’oliva verge extra (AOVE) procedents de l’Antiga Grècia, organitzat per Ad Olivetum. Aquesta experiència única et permetrà descobrir les característiques i matisos d’aquests olis excepcionals, així com aprendre a maridar-los amb diferents plats per gaudir-ne al màxim.

🔆Taller per elaborar fitoextractes: demostració de com elaborar diferents preparats amb plantes medicinals – Aromik (15.15 – 16.00)

En aquest taller, descobriràs el món de les plantes remeieres mitjançant la identificació de vuit plantes aromàtiques i medicinals del teu entorn. Aprendràs a elaborar un oleat antiinflamatori mitjançant extracció amb oli vegetal i una tintura medicinal per enfortir les defenses a través d’extracció alcohòlica. Aquesta activitat et proporcionarà els coneixements necessaris per aprofitar al màxim les propietats de les plantes aromàtiques.

🔆Taller per fer pastís de pastanaga sense gluten i sense lactosa – Manioca Gluten Free (17.15-18.00)

Submergeix-te en el món de la pastisseria sense gluten amb aquest taller demostratiu. Aprendràs les bases fonamentals de la rebosteria sense gluten mentre preparem un deliciós pastís de pastanaga que és alhora sense gluten i sense lactosa. Aquest taller està dissenyat per a aquells que volen començar a cuinar sense gluten, oferint-te l’oportunitat de descobrir noves tècniques i gaudir d’una degustació inoblidable.

Tallers dilluns

🔆Steak tàrtars… un món infinit – Carns Cintes (12.15 – 13.00)

Aprofita l’oportunitat de participar en aquest taller impartit per algunes de les carnisseres més reconegudes, guardonades amb el Premi Comerç 2023. En aquesta activitat, la carn crua serà la protagonista, i aprendràs a preparar un tartar clàssic de vedella ecològica, tàrtar de xai, tiradito de vaca vella, una galeta decorativa per als tartars, així com un tàrtar de mango i alvocat com a proposta vegetal. Una experiència gastronòmica única per als amants dels tartars!