logo apat

LA FIRA PROFESSIONAL DE L'ALIMENTACIÓ I LA GASTRONOMIA CATALANA

ACTIVITATS I TALLERS FIRA

Programa d'activitats de proximitat

Próximament.
Aquí deixem un recull de les activitats de l’edició anterior:

TALLERS PARTICIPATIUS

Amb la vostra entrada podreu gaudir del nou espai de TALLERS INTERACTIUS (de pagament), amb inscripció prèvia, i endinsar-vos en nous mons gastronòmics.

Els nostres tallers interactius són la joia de la corona d’aquesta fira tan especial, oferint una oportunitat única de participar, aprendre i gaudir de noves habilitats de manera pràctica i divertida.

Imagina’t immers en un món d’aprenentatge dinàmic, on pots posar les teves mans a la massa i explorar passions ocultes. Tenim una àmplia gamma d’opcions per a tothom amb instructors experts guiant el camí, podràs descobrir els secrets darrere de tècniques culinàries de primera categoria o crear obres d’art úniques amb les teves pròpies mans.

Próximament.
Aquí deixem un recull de les activitats de l’edició anterior:

🔆 La Revolució de l’Ostra Catalana (Dissabte 13 d’abril i Diumenge 14 d’abril, de 13.00 a 13.45h) (5€): Aprendreu què és l’ostra i la seva història, quins tipus n’hi ha, com es repodreixen i la millor opció de conservació. Després d’aquest taller sabràs com detectar si està viva, si està en condicions de consum i com passa d’ostra a ostró. OSTRES SANT LLUIS.

🔆 Copes i vi (Dissabte 13 d’abril, de 13.00 a 13.45h) (5€): Entendreu com pot arribar a canviar els aromes i el gust d’un mateix vi en diferents copes i d’aquesta manera escollir la més adequada. De la mà de Riedel i Aymar Vitivinícoles. AYMAR.

🔆 Les mil cares del Brut Nature, expressió de la puresa (Dissabte 13 d’abril, de 16.00 a 16.45h) (5€): El taller consistirà a veure l’efecte del temps de criança i de la composició varietal en les característiques de diferents caves del celler Canals Nadal. Es tastaran caves de fins a 8 anys de criança i cava amb predomini de xarel·lo o parellada i els millors moments de consum. CANALS NADAL.

🔆 Gardell, l’univers del bacallà (Dissabte 13 d’abril, de 16.00 a 16.45h) (5€): Aprendrem a cuinar diferents talls de bacallà per treure el màxim rendiment d’un producte excepcional. El Bacallà Gardell, ens proporciona el gust autèntic del bacallà.
Aprendràs tres receptes per buscar l’excel·lència»
*Bunyols de bacallà amb mel
*Esqueixada de bacallà en textures
*Romesco de bacallà – BACALLÀ GARDELL I SERGI DE MEIÀ

🔆 Plantes aromàtiques i medicinals com a font de salut (Dissabte 13 d’abril, de 17.00 a 17.45h) (5€): Parlaran de com les plantes aromàtiques i medicinals poden ajudar-te a millorar la qualitat de vida. Entrareu en contacte amb diferents plantes del nostre entorn i aprendreu com utilitzar-la de manera segura en el vostre dia a dia. Reconeixereu una planta aromàtica de qualitat i la importància dels principis actius per tal que siguin efectives. Inclou degustació gratuïta. AROMIK.

🔆 Aprèn a realitzar les millors «tapes»! Sorprèn als teus convidats! (Dissabte 13 d’abril, de 18.00 a 18.45h) (5€): THERMOMIX.

🔆 Maridatge de vins joves de la zona de Montserrat amb formatges (Diumenge 14 d’abril, de 12.00 a 12.45h) (5€): Vine a gaudir d’un tast de vins amb formatges. Un viatge sensorial entre vi negre i blanc i diferents tipus de formatges potenciant els sabors en un maridatge clàssic. Excusa perfecta per descobrir els vins joves de mínima intervenció i producció limitada que elaborem als peus de Montserrat. CELLER CADEVALL.

🔆 Mètodes d’extracció de plantes aromàtiques i medicinals (Diumenge 14 d’abril, de 17.00 a 17.45h) (5€): Aprendreu a reconèixer plantes aromàtiques i medicinals de qualitat i com fer servir-les al vostre dia a dia. Us mostraran diferents mètodes d’extracció com per exemple, com elaborar una tintura medicinal o un oleat. Per tal que puguis treure el màxim profit a les plantes autòctones del teu entorn, i com incloure-les en els teus hàbits saludables. Inclou degustació gratuïta i showcooking de Tintura medicinal i Oleat.

🔆 Ni rastre de Willy Wonka: postres diferents sense xocolata (Diumenge 14 d’abril, de 18.00 a 18.45h) (5€) : Quan pensem en les postres de seguida ens ve a la ment un ball de dolços plens de xocolata, nata, crema i fruites. Però heu pensat mai que es poden fer postres amb molts més ingredients dels que tenim normalment al cap? Macarrons, sal, pebre, flors, vinagre, verdures, safrà, … són només alguns dels elements que Jeroni Castell, Chef del restaurant amb Estrella Michelin Les Moles, us ensenyarà a utilitzar en diferents elaboracions. RESTAURANT LES MOLES.