logo apat

LA FIRA PROFESSIONAL DE L'ALIMENTACIÓ I LA GASTRONOMIA CATALANA

Canelons de carn i beixamel

Emporta’t a casa la calidesa i l’encant de la cuina catalana amb aquesta exquisida recepta de canelons de carn i beixamel. Entre els aromes que omplen la cuina i la textura suau del formatge gratinat, aquest plat és una veritable obra d’art culinària. Inspirada en les llars catalanes, aquesta recepta captura l’essència de les reunions familiars i els àpats compartits, oferint un viatge ple de sabor i tradició. Des de l’elaboració de la carn adobada fins a la preparació de la suau beixamel, cada pas d’aquesta recepta és un homenatge a la passió i al savoir-faire de la cuina casolana. Acompanya’ns en aquesta experiència gastronòmica mentre t’endinses en els secrets d’aquest deliciós plat que no només alimenta el cos, sinó també l’ànima.

Delicious meat cannelloni pasta on rustic wooden table

Ingredients:

  • 200g de canelons secs
  • 400g de carn de vedella picada
  • 1 ceba gran, picada finament
  • 2 grans d’all, picats
  • 2 tomàquets madurs, pelats i trossejats
  • 100g de mantega
  • 100g de farina
  • 1 litre de llet
  • 150g de formatge ratllat (per ex. parmesà o grana padano)
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre
  • Noz moscada (opcional)

Instruccions:

  1. Preescalfa el forn a 180°C (350°F).
  2. En una paella gran, escalfa una mica d’oli d’oliva a foc mitjà i sofregiu la ceba i l’all fins que estiguin translúcids.
  3. Afegiu la carn de vedella picada i sofregiu-la fins que estigui ben cuita i daurada.
  4. Afegeix els tomàquets trossejats i cuineu-ho tot junts durant uns minuts més fins que els tomàquets s’hagin desfet i la salsa hagi espessit una mica. Salpebreu al gust i reserva.
  5. En una olla, fes fosa la mantega a foc mitjà. Un cop fosa, afegeix la farina i remena contínuament durant uns 2-3 minuts fins que obtinguis una barreja homogènia i lleugerament daurada, formant una base per a la beixamel.
  6. Poc a poc, afegeix la llet calenta a la barreja de mantega i farina, remenant constantment per evitar grumolls. Continua remenant fins que la salsa es comenci a espessir i a cobrir el revers de la cullera. Afegeix una mica de sal, pebre i, si ho desitges, una mica de noz moscada per donar un toc extra de sabor.
  7. Retira la beixamel del foc i afegeix-hi la meitat del formatge ratllat, barrejant bé fins que quedi tot ben integrat.
  8. Bull els canelons en aigua amb sal segons les instruccions del paquet fins que estiguin al dente. Escorre’ls bé i passa’ls per aigua freda per aturar la cocció.
  9. Omple cada caneló amb la barreja de carn preparada i acomoda’ls en una safata per a forn untada amb mantega o oli.
  10. Cobriu els canelons amb la beixamel preparada i assegureu-vos que tots estiguin ben coberts amb la salsa.
  11. Espolvoreja el formatge ratllat restant per sobre dels canelons.
  12. Enforna els canelons durant uns 25-30 minuts, fins que la superfície estigui daurada i la salsa bullent.
  13. Un cop fets, retira els canelons del forn i deixa’ls reposar uns minuts abans de servir.
  14. Serveix els canelons de carn i beixamel calents com a plat principal acompanyats d’una amanida verda fresca o de verdures rostides al costat.

Gaudeix d’aquesta deliciosa i reconfortant delícia de la cuina catalana!

Formulari de contacte