logo apat

EL FUTUR DE L'ALIMENTACIÓ I LA GASTRONOMIA CATALANA

Cinc exconsellers d’Agricultura demanen un pacte de país: d’aigua, alimentació i energia

En una trobada recent amb mitjans de comunicació, Francesc Xavier Marimon, Josep Grau, Antoni Siurana, Jordi William Carnes i Joaquim Llena van reflexionar sobre les seves gestions passades i van admetre que podrien haver actuat de manera més decidida.

Aquests exconsellers, representant tant a CiU com al PSC, van destacar la necessitat urgent d’un diàleg més fluït entre el món rural i urbà, així com entre les diverses administracions. Assenyalen la complexitat de la burocràcia com un obstacle principal que ofega els productors i destaquen la manca d’atenció a les demandes del sector agrícola en la Política Agrària Comuna durant els seus mandats.

En l’encontre, també es va subratllar la importància de potenciar la indústria agroalimentària i establir un diàleg constructiu entre els actors urbans i rurals. A més, es va posar de manifest la necessitat d’una política agrícola europea comuna, tot defensant la capacitat d’autogovern de les regions.

En termes de reptes actuals, es va destacar l’adaptació constant que el sector agrícola ha hagut de fer a canvis com la modernització i la globalització. No obstant això, els exconsellers van assenyalar problemes com la pèrdua d’explotacions i la manca de relleu generacional que encara cal abordar.

Així, aquests exresponsables polítics agrícoles recalquen la importància d’actuar amb determinació i establir un compromís ferm per assegurar el futur sostenible del sector agrícola català.

Formulari de contacte