logo apat

LA FIRA PROFESSIONAL DE L'ALIMENTACIÓ I LA GASTRONOMIA CATALANA

Suquet de peix

Endinsa’t en els sabors autèntics de la costa catalana amb aquesta exquisida recepta de Suquet de Peix. El suquet és un plat tradicional pescador que captura l’essència del Mediterrani en cada cullerada. Amb una combinació de peix fresc, tomàquets suculents i un toc subtil d’alls i especies, aquest plat és una oda a la tradició i al sabor de proximitat. Sigui que gaudeixis d’una llarga sobretaula amb amics o simplement vulguis endolcir-te amb una experiència culinària única, el Suquet de Peix no decebrà. Acompanya’ns en aquest viatge gastronòmic cap a les costes catalanes mentre descobrim com preparar aquesta deliciosa joia culinària.

Ingredients:

  • 800g de peix variat (lluç, rap, llobarro, gambes, musclos, etc.)
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 copa de vi blanc
  • 1/2 litre de brou de peix
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre
  • Pebre vermell dolç (opcional)
  • Allioli (opcional, per servir)

Instruccions:

  1. Primer, neteja el peix i talla’l en trossos grans. Pela els musclos i les gambes si no estan ja netes.
  2. Talla la ceba i els tomàquets a trossos petits i pica els alls.
  3. En una cassola gran o una paella profunda, posa una mica d’oli d’oliva a foc mitjà-alt. Sofregiu la ceba fins que estigui transparent.
  4. Afegeix els tomàquets i els alls picats, així com la fulla de llorer. Deixa-ho coure uns minuts fins que els tomàquets es desfacin i es formi una mena de sofregit.
  5. Quan el sofregit estigui a punt, afegeix-hi el peix tallat i remena-ho amb compte perquè es barregin bé els sabors.
  6. Aboca la meitat del vi blanc i deixa que redueixi una mica.
  7. A continuació, incorpora el brou de peix calent. Si vols, pots afegir una mica de pebre vermell dolç per donar-li un toc de picantor suau.
  8. Deixa que el suquet arrenqui a bullir i després baixa el foc a mitjà i deixa-ho coure durant uns 10-15 minuts fins que el peix estigui cuit i el brou hagi agafat tots els sabors.
  9. Prova-ho i ajusta de sal i pebre si cal. Si t’agrada el gust de l’allioli, pots servir el suquet acompanyat d’una culleradeta d’allioli per sobre de cada plat.
  10. Serviu el suquet de peix calent amb una mica de pa tostada per acompanyar i gaudeix d’un autèntic plat de la costa catalana!

Bon profit!

Formulari de contacte