logo apat

LA FIRA PROFESSIONAL DE L'ALIMENTACIÓ I LA GASTRONOMIA CATALANA

Truita de patates

Una recepta senzilla i deliciosa de truita de patates, un plat clàssic de la cuina catalana.

Ingredients:

  • 4-5 patates mitjanes
  • 1 ceba gran
  • 4 ous
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva

Instruccions:

  1. Peleu les patates i la ceba, i talleu-les en rodanxes fines.
  2. Poseu una paella al foc amb un raig d’oli d’oliva i escaldeu les patates i la ceba fins que estiguin tendres, però sense que arribin a caramel·litzar-se. Feu-ho a foc mitjà per uns 10-15 minuts, remenant de tant en tant.
  3. En un bol, bateu els ous i afegiu-hi una mica de sal i pebre al gust.
  4. Un cop les patates i la ceba estiguin cuites, retireu-les del foc i deixeu-les refredar una mica.
  5. Afegiu les patates i la ceba escorregudes al bol amb els ous batuts i remeneu bé perquè s’integrin bé tots els ingredients.
  6. Escalfeu una paella amb una mica d’oli d’oliva i aboqueu-hi la mescla de patates, ceba i ous.
  7. Cuineu la truita a foc mitjà-baix durant uns 5-7 minuts per cada costat, fins que estigui ben feta i daurada per fora, però encara jugosa per dins.
  8. Un cop cuita, retireu la truita de la paella i deixeu-la reposar uns minuts abans de servir.
  9. Podeu tallar la truita en porcions i servir-la com a plat principal acompanyada d’una amanida fresca o bé tallada en trossos més petits per aperitiu o tapeo.

Bon profit!

Formulari de contacte