Una recepta senzilla i deliciosa de truita de patates, un plat clàssic de la cuina catalana.
Ingredients:
- 4-5 patates mitjanes
- 1 ceba gran
- 4 ous
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva
Instruccions:
- Peleu les patates i la ceba, i talleu-les en rodanxes fines.
- Poseu una paella al foc amb un raig d’oli d’oliva i escaldeu les patates i la ceba fins que estiguin tendres, però sense que arribin a caramel·litzar-se. Feu-ho a foc mitjà per uns 10-15 minuts, remenant de tant en tant.
- En un bol, bateu els ous i afegiu-hi una mica de sal i pebre al gust.
- Un cop les patates i la ceba estiguin cuites, retireu-les del foc i deixeu-les refredar una mica.
- Afegiu les patates i la ceba escorregudes al bol amb els ous batuts i remeneu bé perquè s’integrin bé tots els ingredients.
- Escalfeu una paella amb una mica d’oli d’oliva i aboqueu-hi la mescla de patates, ceba i ous.
- Cuineu la truita a foc mitjà-baix durant uns 5-7 minuts per cada costat, fins que estigui ben feta i daurada per fora, però encara jugosa per dins.
- Un cop cuita, retireu la truita de la paella i deixeu-la reposar uns minuts abans de servir.
- Podeu tallar la truita en porcions i servir-la com a plat principal acompanyada d’una amanida fresca o bé tallada en trossos més petits per aperitiu o tapeo.
Bon profit!