logo apat

EL FUTUR DE L'ALIMENTACIÓ I LA GASTRONOMIA CATALANA

ACONSEGUEIX LA TEVA ENTRADA PER A FIRA ÀPAT BARCELONA'23

El 21, 22 i 23 d’octubre vine a Fira ÀPAT Barcelona a conèixer els millors productes de proximitat catalans. A més, gaudeix de les novedoses activitats i showcookings i inscriu-te als tallers participatius que més t’agradin. Aquesta vuitena edició de Fira ÀPAT Barcelona se celebrarà al recinte firal de La Farga de L’Hospitalet i ve carregada de novetats. No t’ho pots perdre!

IMPULSEM ENTRE TOTS ELS PRODUCTES CATALANS!

UNA FIRA PLENA D'ACTIVITATS

Una oportunitat pel teu negoci

Coneix a productors i empreses d’arreu de Catalunya en un mateix lloc.
Vine a Fira ÀPAT

Tendències de cuina 2023-2024

Estigues al corrent de les últimes tendències i del que vindrà al sector.
Vine a Fira ÀPAT

Els millors xefs catalans

Els cuiners del futur

Les noves generacions donen un cop a taula i renoven el sector
Vine a Fira ÀPAT

Prepara la teva botiga

Contacta amb els productors directament per tenir els millors productes.
Vine a Fira ÀPAT

IMPULSA EL TEU NEGOCI

FIRA ÀPAT MILLORA EL TEU ESTABLIMENT

Tendències - Productes - Activitats - Coneixements

ENS UNEIX UN OBJECTIU

IMPULSAR ELS PRODUCTES CATALANS

Sostenibilitat - Economia - Futur - Proximitat - Qualitat

VIU I IMPULSA LA PROXIMITAT

Aliments Catalans

Productors Propers

Activitats In Situ

Professionals com tu

Economia local

Sostenibilitat

Prepara't la visita

No perdis l’oportunitat d’extreure grans resultats a la Fira Àpat d’enguany. T’animem a que preparis la teva visita revisant totes les oportunitats que la fira t’ofereix:

  • Més de 100 expositors
  • Més de 70 activitats
  • Un ampli ventall de tallers interactius
  • Taules de networking

TOTS ELS SECTORS
DE FIRA ÀPAT

Agrícola

Café

Carns i embotits

Conserves
i preparats

Dolços

Vins i caves

Olis

Lactis

OBJECTIU 2030

COMPROMESOS EN AJUDAR ELS
PROJECTES DE QUALITAT

D’acord amb l’agenda 2030, a Fira ÀPAT estem compromesos a col·laborar per aconseguir els objectius establerts. Treballem per promoure l’agricultura sostenible, així com modalitats de consum i producció sostenibles. Impulsem els productors innovadors que cooperen amb aquests mateixos propòsits, així com aquells projectes liderats per dones.

NOTÍCIES I RECEPTES

Les principals novetats en aliments pel 2024

En els darrers anys, s’ha accelerat el desenvolupament dels aliments, tant a nivell domèstic com a industrial. La producció d’aliments d’alta qualitat està en augment, juntament amb els aliments que promouen la salut i la disposició dels aliments més saludables.

LLEGIR MÉS >
El vermut de Reus a Fira ÀPAT Tarragona

El vermut de Reus: el rei de l’aperitiu

La ciutat pot presumir de la seva història en la comercialització a l’exterior d’aquests productes de qualitat Actualment, la tradició d’anar a prendre el vermut encara és viva entre la ciutadania. A Reus s’elaboren vuit marques de Vermut de Reus:

LLEGIR MÉS >

PATROCINADORS

INSTITUCIONS

Amb l’avenç de la tecnologia, la societat ha avançat a una era de creativitat a la cuina que ha transformat la gastronomia com la coneixem avui dia. A mesura que la tecnologia millora, les habilitats i els coneixements necessaris per triomfar a la indústria de la gastronomia es fan cada vegada més sofisticats. Això significa que per mantenir una posició ferma a la indústria en el futur caldrà estar a l’avantguarda d’aquestes tendències.

Una de les tendències més importants per al 2024 és la cuina basada en la ciència. Els nous dispositius i equips s’estan desenvolupant cada vegada més per permetre que els xefs i restaurants puguin fer experiments i manipular els aliments amb més precisió per obtenir resultats sorprenents. Aquesta cuina científica desenvolupa noves formes de sabors innovadors que barregen tècniques tradicionals amb elements moderns.

També es preveu que el menjar vegà i els productes orgànics guanyin gran impuls a la indústria gastronòmica. La tendència actual a adquirir aliments orgànics es farà encara més gran el 2024. Molts xefs estan desenvolupant noves maneres de preparar aliments vegans rics en proteïnes a base de vegetals, fesols i altres ingredients per satisfer la creixent demanda d’aliments sense origen animal.

És probable que l’educació en gastronomia també experimenti un ressorgiment el 2024. Els xefs milloraran les seves habilitats mitjançant programes de formació més elaborats que permetran als professionals de la gastronomia continuar aprenent. A més, l’ús de la Realitat Augmentada (RA) als entorns de cuina permetrà als professionals experimentar amb noves estratègies de cuina sense el risc o el cost d’errors cars.

Finalment, el menjar saludable serà una tendència de primer ordre l’any 2024. Molts restaurants s’especialitzaran en aliments saludables, rics en nutrients, lliures de conservants i additius. També podem esperar un augment en la popularitat d’aliments exòtics, com ara la quinoa, la carxofa i la palta.

En resum, les tendències en la gastronomia del 2024 estaran orientades a la innovació, la creativitat i la sostenibilitat. La tecnologia, les pràctiques alimentàries saludables i l’educació a la indústria de la gastronomia seran imprescindibles per mantenir-se a l’avantguarda al mercat.