logo apat

LA FIRA PROFESSIONAL DE L'ALIMENTACIÓ I LA GASTRONOMIA CATALANA

Les últimes tendències en gastronomia pel 2024

Amb l’avenç de la tecnologia, la societat ha avançat a una era de creativitat a la cuina que ha transformat la gastronomia com la coneixem avui dia. A mesura que la tecnologia millora, les habilitats i els coneixements necessaris per triomfar a la indústria de la gastronomia es fan cada vegada més sofisticats. Això significa que per mantenir una posició ferma a la indústria en el futur caldrà estar a l’avantguarda d’aquestes tendències.

Una de les tendències més importants per al 2024 és la cuina basada en la ciència. Els nous dispositius i equips s’estan desenvolupant cada vegada més per permetre que els xefs i restaurants puguin fer experiments i manipular els aliments amb més precisió per obtenir resultats sorprenents. Aquesta cuina científica desenvolupa noves formes de sabors innovadors que barregen tècniques tradicionals amb elements moderns.

També es preveu que el menjar vegà i els productes orgànics guanyin gran impuls a la indústria gastronòmica. La tendència actual a adquirir aliments orgànics es farà encara més gran el 2024. Molts xefs estan desenvolupant noves maneres de preparar aliments vegans rics en proteïnes a base de vegetals, fesols i altres ingredients per satisfer la creixent demanda d’aliments sense origen animal.

És probable que l’educació en gastronomia també experimenti un ressorgiment el 2024. Els xefs milloraran les seves habilitats mitjançant programes de formació més elaborats que permetran als professionals de la gastronomia continuar aprenent. A més, l’ús de la Realitat Augmentada (RA) als entorns de cuina permetrà als professionals experimentar amb noves estratègies de cuina sense el risc o el cost d’errors cars.

Finalment, el menjar saludable serà una tendència de primer ordre l’any 2024. Molts restaurants s’especialitzaran en aliments saludables, rics en nutrients, lliures de conservants i additius. També podem esperar un augment en la popularitat d’aliments exòtics, com ara la quinoa, la carxofa i la palta.

En resum, les tendències en la gastronomia del 2024 estaran orientades a la innovació, la creativitat i la sostenibilitat. La tecnologia, les pràctiques alimentàries saludables i l’educació a la indústria de la gastronomia seran imprescindibles per mantenir-se a l’avantguarda al mercat.

Formulari de contacte