logo apat

EL FUTUR DE L'ALIMENTACIÓ I LA GASTRONOMIA CATALANA

Estrella Damm: la cervesa que utilitza productes de proximitat

Estrella Damm és un dels patrocinadors de Fira ÀPAT Tarragona.

Fa més de 147 anys que utilitzen 100% ingredients naturals, sense additius ni conservants, per elaborar els seus productes

Estrella Damm és un dels patrocinadors de Fira ÀPAT Tarragona! Si ets un amant dels productes de proximitat, no dubtis a descarregar-te les entrades.

Campanyes actuals d’Estrella Damm

D’una banda, Estrella Damm ha llançat una nova col·lecció d’etiquetes que vesteixen nou ampolles retornables dirigides al sector de la restauració d’arreu de Catalunya. En aquestes noves etiquetes, les notícies publicades en diferents mitjans impresos catalans en són les protagonistes.

Es tracta de missatges de proximitat, com per exemple sobre els ingredients amb què s’elabora aquesta cervesa −ordi, arròs i llúpol−, així com les persones que treballen dia a dia per proveir de les matèries primeres. 

D’altra banda, per reforçar aquesta acció a bars i restaurants, Estrella Damm ha presentat “D’aquí”. És una campanya difosa a la televisió i mitjans digitals, la qual reafirma el compromís de la marca amb l’ús d’ingredients de proximitat, procedents d’agricultors locals mediterranis, per a l’elaboració de la cervesa.

«D’aquí», la campanya d’Estrella Damm que reafirma el compromís de la marca

En aquesta ocasió, la marca s’ha volgut traslladar als camps d’ordi de Ponent per mostrar l’origen dels seus ingredients als seus consumidors. El protagonista d’aquesta campanya publicitària és Joan Bertrand Mayoral, quarta generació d’una família dedicada al cultiu de l’ordi a Lleida i que proveeix d’aquest cereal a Damm.

Història d’Estrella Damm

Fa més de 140 anys, el jove mestre cerveser August Kuentzmann Damm va emigrar des d’Alsàcia amb la seva esposa Melanie fugint de la guerra francoprussiana. El viatge els va portar fins a la costa mediterrània, on es van instal·lar per complir el seu somni: fer cervesa.

El 1876 van obrir la seva pròpia cerveseria i van crear una cervesa adaptada al clima mediterrani. Més lleugera que les centreeuropees, pensades per a climes més freds, la coneixem com la cervesa lager mediterrània.

Fins avui, Estrella Damm s’elabora fent servir aquella recepta original de 1876. Per tant, només es combina de malt d’ordi, arròs i llúpol, 100% ingredients naturals, sense additius ni conservants.

Cal destacar que des de 1904, Estrella Damm ha obtingut nombrosos reconeixements. És així com ha esdevingut la cervesa del país amb més premis pel seu sabor.

Procés d’elaboració d’Estrella Damm

Un cop seleccionat, l’ordi arriba a la malteria, on primer germina i després s’asseca i es
torra. A diferència de moltes cerveseres, Damm té malteria pròpia, cosa que els permet controlar de primera mà tot el procés.

La fermentació i maduració de la cervesa requereix paciència. D’aquesta manera, la cervesa està durant una setmana als tancs de fermentació i dos als de guarda. Així és com garanteixen un resultat perfecte.

Per acabar, aposten per la tecnologia més moderna en el procés d’envasament, per combatre així els grans enemics del sabor de la cervesa: l’oxidació i la contaminació microbiològica.

És recomanable prendre aquesta cervesa en una copa lleugerament tancada per la part superior per poder degustar-la en tota la seva esplendor. La temperatura ideal per gaudir-ne, de 4 a 6 graus.

Curiositats d’Estrella Damm

Des de l’1 de desembre de 2020 produeixen totes les cerveses amb anelles de cartó 100% biodegradable. A més, des de l’1 de febrer de 2021, substitueixen el 100% dels plàstics decorats dels paquets de llaunes per cartó provinent de boscos gestionats de forma sostenible i responsable. Això permet reduir 99 tones de plàstic a l’any.

Treballen amb els proveïdors perquè les seves etiquetes i els materials d’envasament siguin més respectuosos amb el medi ambient. També compten amb els segells PEFC i FSC, que certifiquen que el cartó que utilitzen prové de boscos gestionats de forma sostenible.

Finalment, Damm se centra sobretot en: fomentar el reciclatge dels envasos, emprar ingredients de proximitat i naturals, reaprofitar els residus orgànics per a menjar animal, reduir el consum d’aigua i usar energia elèctrica certificada verda.

Formulari de contacte